HorecaRecensies

Hostaria Vecchia Rapallo (Rapallo, Italië)

WebsiteHostaria Vecchia Rapallo
Datum bezochtmaandag 23 mei 2016

We kwamen om 21 uur aan, een ober begroette ons vriendelijk en liet ons een vrije tafel zien. Dit is een Italiaans restaurant waar de lokale Italianen het lokale eten komen eten, maar alle lokale gerechten worden geserveerd op een hogere standaard van keuken, dus het is helemaal niet toeristisch, en dat is waar we naar op zoek waren tijdens onze reis naar Rapallo. Het heeft een mooi gezellig interieur, wat zachte jazz – loungemuziek op de achtergrond bepaalt de sfeer in het restaurant.

De menukaart toonde zoals verwacht de lokale specialiteiten van ‘Rapalese’ gerechten. De menukaart was in het Italiaans geschreven, maar de ober Cristiano Ratto sprak perfect Engels en vertaalde de menukaart. Bij elk gerecht werd de verwachte bereidingstijd vermeld. Cristiano adviseerde ons een wijn die perfect bij het eten zou passen, en dat deed het ook. Vers uit de fles, geen waardeloze huiswijn, en desgewenst per glas in rekening gebracht.

Ik Hans nam als voorgerecht de mozzarella met tomaten, en mijn partner Roman nam de Prosciutto Crudo di Parma con Insalatina di Frutta (parmaham met fruitsalade). De Mozarella was een eenvoudig gerecht, maar o – zo lekker, het is gewoon de echte mozzarella, degene die je niet kunt kopen in de plaatselijke supermarkten van ons land. De Parmahamschotel met fruit, heel eenvoudig gerecht. De ham smolt weg op de tong. Het hoofdgerecht was Ravioli di Pere in Crema Di Formaggi Grana Padano, Fontina e Gorgonzola (perenravioli in kaassaus en balsamico-azijnroom), het was adembenemend, een zeer verfijnde smaak met de peren en kazen, gewoon hemels.

Mijn man had de Pansotti di Rapallo in salsa di Noce (certificati De.Co.) (Rapallo’s pansotti met walnotensaus), Pansotti is een lokale specialiteit, een soort ravioli met een kruidenspinazievulling en een romige walnotensaus, perfect gerecht . Voor de woestijn had ik de Tiramisu, en mijn partner Mandarino con Rhum (Mandarijnsorbet met rhum), we deelden de woestijnen, we waren sprakeloos, allemaal zo heerlijk.

We gingen twee keer terug naar het restaurant om alle andere gerechten op de menukaart te bekijken. Dit restaurant is een beetje duurder dan de andere lokale restaurants. Het garandeerde ons een culinaire avond en het “why we are in Italy” voor vakantie.

Bron
Website Hostaria Vecchia Rapallo

Hans Van Dyck

Hans is geboren op 27 november 1984 in Lommel (België). Hij werkt bij Colruyt als bediende verkoper en heeft een bijberoep genaamd HVD Mediaworks waar hij ook uitgever is voor het magazine De Spirituele Wereld. Hans is ook een spiritueel mentor.  Mocht Hans niet aan het werk zijn dan gaat hij graag zwemmen, naar de Efteling, een musical of rondrijden met Roman en Ons Delfin.

Gerelateerde artikels

Back to top button