2022Onze Reistrips

Weekendje Sluis (Nederland)

Locatie: Camping De Meidoorn (Sluis, Nederland)

We zijn al vele malen op bezoek geweest in Sluis als we vroeger een appartementje huurden in het Belgische Knokke-Heist. Aten we eerst een pannenkoek mikado of een croque (tosti) en gingen dan het centrum in voor de Etos of alcoholische dranken bij Drinkshop.nl of leuke speeltjes in één of andere seksshops (die op 10 jaar tijd van 25 naar 3 winkels nog maar gegaan zijn maar wat heeft deze stad en zijn omgeving nog meer te bieden? Wel wij nemen jullie mee in dit weekendje Sluis.

Zaterdag 6 augustus 2022

Rond 11.30 uur vertrokken met een grote omleiding (Kennedytunnel Antwerpen was ongeval gebeurt dus via de Liefkenshoektunnel). Aangekomen rond 14:10 uur (wat een drukte onderweg). Alles geïnstalleerd en meteen naar de winkel gegaan, bij het terug komen kon je een zelfgemaakte pizza bestellen bij de receptie. Wij kozen voor de Pizza Pulled Pork, en was echt een aanrader. Lekker gegeten, uitgebuikt en gaan wandelen op de vesten van de stad Sluis.

Zondag 7 augustus 2022

Rustig ontwaakt, gegeten en eerst naar Sint-Anna Ter Muiden gereden. Van hieruit gaan shoppen in het centrum van Sluis, hier hebben wij ook Heidi en Kurt tegen gekomen die we al eerder zagen in Reuver in Nederland. Ze wonen hier maar 20 minuten vandaan en waren toevallig hier ook in Sluis, want ze weten waar het goed is.

 • Hervormde Kerk, Nederherenweg 1, 4524 JS Sluis
 • Stadhuis, Marktplein 12, 4524 JR Sluis
 • Dorpspomp, Marktplein, 4524 JR Sluis

Na het shoppen iets gegeten bij De Lindenhoeve, spijtig genoeg is deze zaak een vergane glorie geworden op 10 jaar tijd.

Lees de review van Hans V. voor Restaurant De Lindenhoeve op Yelp

Deze avond zijn we bij het Hart van Sluis gaan eten, ons uitgebreid verslag kan je hier vinden.

Lees de review van Hans V. voor Hart Van Sluis op Yelp

Maandag 8 augustus 2022

Eerst was Roman zoek, had wel een papiertje gehangen maar had zijn gsm niet mee. Toch was hij weer terug met mooie drone beelden van Sluis. Dan vertrokken om te gaan eten bij De Drie Wijzen op de Groote Markt in Sluis onder de beiaardtoren.

Lees de review van Hans V. voor de Drie Wijzen op Yelp

Daarna een kleine fietstocht en nog wat geshopt in het centrum een pannenkoek gegeten en toen we aan de camper waren: gelegen, geslapen, gerust, gekleurd en dan toch maar even naar Jumbo terug voor wat slaatjes en zo. Na dit eten zijn we nog even gaan fietsen en dan gaan slapen.

 • Kruisdijkschans, Kruisdijk 1, 4524 KS Sluis
 • Zuidpoort, Bolwerk Zuid, 4524 EX Sluis
 • De Molen van Sluis (De Brak), Nieuwstraat 26, 4524 EE Sluis
 • Westpoort, Stenen Beer, 4524 ZA Sluis
 • Stenen kade in Sluis, Stenen Kade, 4524 ZA Sluis
 • Marktpomp, Beestenmarkt, 4524 ZA Sluis
 • Belfort in Sluis, Groote Markt 1, 4524 CD Sluis
 • Standbeeld Johan Hendrik Van Dale, Walplein, Sluis
 • Sint Janskerk, Dinsdagstraat, Sluis

Dinsdag 9 augustus 2022

Alles opgeruimd rond 9 uur en vertrokken rond 10.25 uur, dit is ons nog nooit gelukt zo vroeg. Maar naar huis rijden was weer een ramp, weer file rond Antwerpen dus helemaal binnendoor gereden naar huis, maar wel genoten van de omgevingen. Thuis gekomen alles uit geladen, gepoetst en geluierd.

Polarsteps

YouTube

Onze playlist kan je hier bekijken:
https://youtube.com/playlist?list=PLX70CsZsjXV8xsv_iS3gRL72cGxpiZXaN

Hans Van Dyck

Hans is geboren op 27 november 1984 in Lommel (België). Hij werkt bij Colruyt als bediende verkoper en heeft een bijberoep genaamd HVD Mediaworks waar hij ook uitgever is voor het magazine De Spirituele Wereld. Hans is ook een spiritueel mentor.  Mocht Hans niet aan het werk zijn dan gaat hij graag zwemmen, naar de Efteling, een musical of rondrijden met Roman en Ons Delfin.

Gerelateerde artikels

Bekijk ook
Close
Back to top button