Ons verhaal

Hallo

Wij zijn Hans en Roman (onderaan dit verhaal onze persoonlijke bio). In januari 2012 ontmoet via een online datingplatvorm en sinds 28 april 2012 onafscheidelijk. Letterlijk samen diverse waters doorzwommen met en zonder tegenstroom en zeker als het om vakanties gaat.

Vakantiestress

Elk najaar begon weer die vervelende stress te komen en begon met de vraag “Wat gaan we volgend jaar doen met de vakantie?”. Plannen op lange termijn is niet ons beste ding. Voor een hotel of een vakantieresort moet je op voorhand boeken en ook betalen. Met de jobs die we hebben is het niet voor de hand liggend om dan al geplande vakantiedatums ook te kunnen krijgen van de werkgever.

Rapallo, Italië

Het vakantieprofiel van ons beide is ook maar zeer saai. We huurden wel eens een appartementje samen aan de zee, maar toch was dit voor ons niet de ideale vakantie en we waren na enkele jaren dit beu. Er moest en oplossing komen om uit die vakantiestress te komen en iets te vinden wat voor ons alle twee werkt. Uiteindelijk zagen wij een advertentie van een kampeerwinkel dat er een opendeurdag was. Daar hebben we gepraat met mensen die al jaren ervaring hadden met campers. Die vertelden ons dat je beter eerst kan huren voor je er één koopt. Want bij kamperen komt heel wat zien. We volgden al op YouTube enkele vloggers (zoals Adria on Tour, Engel Bos Camperaar, De Mazzel, Camper TV, … ). Met die filmpjes te zien kregen we een goed beeld om te zien hoe het kamperen in zijn werk gaat. Dit gaf ons het vertrouwen om er eentje te gaan huren. Omdat we te laat op het seizoen toen waren was alles al verhuurd. Roman had de hoop al op gegeven maar Hans bleef zoeken en kwam een kleine dealer tegen Friane Motorhomes in Nijlen. Ze hadden 3 modellen, een alkoof, een campervan en een half-integraal. Het model dat ons het beste leek was de half-integraal van 7,4 meter op een Fiat chassis van het merk Orangecamp. Dit omdat wij opzoek waren naar een model met 2 bedden achteraan.

Eerste keer kamperen met een gehuurde camper

Saarburg, Duitsland

We vertelden aan de dealer dat het onze eerste keer was, we hadden zelfs een planning uitgedokterd waarbij je al stress kreeg voor je vertrok.

Het was uiteindelijk Saarburg (Duistland), Monschau (Duitsland) en Knokke geworden (ons verslag van de reistrip vind je hier).

De vakantie en het eerste keer kamperen beviel ons wel goed, maar we zagen wel de voor- en nadelen van het model dat we mee hadden en gingen dus verder zoeken naar het gepaste model.

Ouddorp, Nederland

In de zomer van 2020 zijn we op reis gegaan naar Center Parcs te Ouddorp in Nederland. Dit viel tegen vanwege de Corona-pandemie.

Door naar daar te gaan hebben we eigenlijk gezien dat een camper toch wel eerder ons ding is omdat dit een enorme vrijheid geeft en omdat die vakantie met de camper in 2019 ons bij is gebleven.

We zijn dan in september 2020 terug op zoek gegaan naar de droomcamper van ons. Verschillende dealers in Vlaanderen bezocht en offertes ontvangen. Dit jaar was zoals je wel weet een moeilijk jaar door de lockdown en dus ging de zoektocht niet altijd door. Op 29 juli 2021 zei Roman “We gaan nog is terug naar Vanomobil in Hoogstraten”. Dit omdat Roman op hun site enkele modellen zag die ons wel konden aanspreken.

Vanomobil Hoogstraten

We werden er verwelkomt door zaakvoerder Frank. Na enkele modellen te zien kwamen we in de Bürstner Delfin T690 G Toscany 2021. We kregen een uitgebreide uitleg en het voelde eigenlijk als thuiskomen. Die zaterdag 31 juli 2021 is Roman terug gegaan met zijn ouders om eens te kijken want deze waren benieuwd geworden. Ook verkoper Nico was aanwezig en hij gaf de nodige uitleg. s’Avonds toen Hans thuis was van zijn werk kreeg hij verder de nodige uitleg van Roman en besloten ze meteen te mailen om een afspraak te maken en de aankoop af te ronden. We zijn gaan tekenen op dinsdag 3 augustus 2021. Ook belangrijk om te melden: we danken graag Liana en Pierre, de ouders van Roman, om onze droom mogelijk te maken.

En dan begon het wachten.
Begin oktober kregen we opeens de melding dat hij wordt klaargemaakt met de nodige aanpassingen die we vroegen. Een extra stopcontact aan de tafel in de woonruimte en een stopcontact aan de kant van Hans zijn bed voor zijn apneu-machine.

We kregen te horen dat wij op donderdag 7 oktober 2021 mochten komen om 13:30 uur voor ‘Ons Delfin’ te gaan halen. We kregen een nog een mondige en praktische uitleg, namen wat foto’s en na de nodige handtekeningen, overhandigingen van de sleutels en documenten mochten we van de parking rijden.

Vanaf we in Ons Delfin een voetstap plaatsen geeft ons dat een gevoel van thuiskomen en alle stress valt meteen van onze schouders. Dit is de beste ontspanning, wat zeg ik, dit is ons leven … Ons Delfin.

Back to top button