HorecaRecensies

Al Taglio (Lier, België)

Websitewww.altaglio.be
Datum bezocht27 november 2019

Voor mijn verjaardag mocht ik kiezen naar waar we gingen eten.  Omdat Italiaans mijn favoriet is ging ik zoeken op internet en kwam zo hier uit bij Al Taglio.

We hadden niet gereserveerd, toen we binnen kwamen was het even zoeken naar de inkom die achter een zwart gordijn aan je linkse zijde verstopt is.  Er kwam meteen een garçon naar ons toe en zij dat we boven een tafel mochten uit kiezen.

Na de drank kwam meteen een potje met olijfjes op tafel. We vroegen of we 1 pizza konden nemen als voorgerecht en dit was geen probleem dus kozen wij voor de “pizza quattro stagioni” (champignons, paprika, ui, hesp, salami, olijven, artisjok).  Niet een specifieke houtoven maar deeg was oké, beleg was ook oké en de artisjokken eindelijk is niet in zoet zuur maar omgeven door olie. Deze was al geslaagd.  Toen kregen we portie brood op tafel.

(1) Tagliatelle porcini (eekhoorntjesbrood en kerstomaten)
Pasta perfect al dente, lekkere smaak van eekhoorntjesbrood.  De tomaten hadden niet meteen een meerwaarde in dit gerecht maar het stoorde niet.

(2) Pizza Scampi
Zeer lekker, de scampi’s waren perfect en het deeg goed gebakken.

(3) Scalloppine kalfslapjes alla pizzaiola tomatensaus, kappertjes, olijven
Zeer zacht ‘smeltend op de tong bijna’ gebakken kalfslapjes, de pizzaiola saus was één van de betere die we gegeten hadden al in België.  De smaak bracht me meteen terug in herinnering in Italië.  De salade op het bord met vinaigrette was misschien beter apart beter geleverd.  De frietjes niet te vettig en perfect zuiver van smaak.

Als dessert was er gekozen voor ‘Tiramisu’ deze was vrij neutraal van smaak en ook wel licht, de panna cotta (als verrassing versierd met aardbeien) was zeer verrukkelijk.  De prijs in totaal met drank was € 128.10 voor 3 personen, een prijs die helemaal niet verkeerd is.  

Komen we terug?
Zeker en vast want er zijn toch nog andere gerechten die we willen proberen.

Olijfjes / Brood aan tafel
Voorgerecht: Pizza quattro stagioni (champignons, paprika, ui, hesp, salami, olijven, artisjok)
Hoofdgerecht: Tagliatelle porcini (eekhoorntjesbrood en kerstomaten)
Hoofdgerecht: Scalloppine kalfslapjes alla pizzaiola tomatensaus, kappertjes, olijven
Hoofdgerecht: Pizza Scampi
Dessert: Panna cotta met aardbeien / Tiramisu Cappuccino / Verse Munt thee
Bron
Website Restaurant Al Taglio

Hans Van Dyck

Hans is geboren op 27 november 1984 in Lommel (België). Hij werkt bij Colruyt als bediende verkoper en heeft een bijberoep genaamd HVD Mediaworks waar hij ook uitgever is voor het magazine De Spirituele Wereld. Hans is ook een spiritueel mentor.  Mocht Hans niet aan het werk zijn dan gaat hij graag zwemmen, naar de Efteling, een musical of rondrijden met Roman en Ons Delfin.

Gerelateerde artikels

Back to top button