MuseumRecensies

Belle Epoque Centrum (Blankenberge, België)

Zaterdag 24 juni 2023 brachten wij een bezoek aan dit prachtig museum over de Belle Epoque periode in Blankenberge. Maak kennis met de mooiste tijd die zijn gloriejaren kende tussen 1870 en 1914, waarin de Europese burgerij een opvallende welvaart kende. Blankenberge ontwikkelde zich toen tot een belangrijke badstad met grote bouwkundige realisaties zoals het Casino, de Pier, de kustvilla’s en grote hotels voor het opkomende toerisme. Hier laat jij je onderdompelen in de zorgeloze en feestelijke sfeer die Blankenberge uitstraalde tijdens de belle époque. De interactieve tentoonstelling vertelt een nostalgisch verhaal met affiches, postkaarten, mode, foto’s en filmmateriaal. Bewonder bovendien enkele prachtige tegeltableaus.

Informatie

Elisabethstraat 24, 8370 Blankenberge
website Belle Epoque Centrum

Advertentie van de trein voor bezoek aan Blankenberge in Londen. Foto genomen te museum Belle Epoque Centrum (Blankenberge, België) op zaterdag 24 juli 2023.
Reclamebord in tegels. Foto genomen te museum Belle Epoque Centrum (Blankenberge, België) op zaterdag 24 juli 2023.
Voorkant gebouw van museum Belle Epoque Centrum (Blankenberge, België) op zaterdag 24 juli 2023.
Leefruimte. Foto genomen te museum Belle Epoque Centrum (Blankenberge, België) op zaterdag 24 juli 2023.
Vloertegels. Foto genomen te museum Belle Epoque Centrum (Blankenberge, België) op zaterdag 24 juli 2023.
Gebouwtegels. Foto genomen te museum Belle Epoque Centrum (Blankenberge, België) op zaterdag 24 juli 2023.

Hans Van Dyck

Hans is geboren op 27 november 1984 in Lommel (België). Hij werkt bij Colruyt als bediende verkoper en heeft een bijberoep genaamd HVD Mediaworks waar hij ook uitgever is voor het magazine De Spirituele Wereld. Hans is ook een spiritueel mentor.  Mocht Hans niet aan het werk zijn dan gaat hij graag zwemmen, naar de Efteling, een musical of rondrijden met Roman en Ons Delfin.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button