2023Bezoekje waardMuseumRecensies

La Coupole (Wizernes, Frankrijk)

Het is een onderaards complex dat tijdens de Tweede Wereldoorlog gebouwd was en de bestemming was bedoeld voor de opslag en het lanceerklaar maken van 500 V2-raketten (50 raketten per 24 uur). De plek werd uitgekozen omdat ze langs de spoorbaan Calais – Boulogne-sur-Mer lag.

Wij brachten La Coupole een bezoekje op zaterdag 23 september 2023, eens aangekomen met de camper kon je perfect op de desbetreffende plaatsen parkeren voor campers. Eerst iets in de camper gegeten en dan zijn we rond 12 uur ’s middags het museum binnen gegaan.

Adembenemend, koel en met de nodige triestesse betraden we de hallen en gangen één voor één. Ideaal als je meer wil weten van de geheime wapens van het nazirijk, waaronder de rol van Wernher von Braun, de concentratiekampen, de bevrijding van Noord-Frankrijk, de invasie van 1940, het dagelijks leven tijdens de Tweede Wereldoorlog en het verzet. Er is ook een hal over de ontwikkeling van de ruimtevaart.

Informatie

La Coupole, Centre d’Histoire et Planétarium 3D
Rue André Clabaux (D 210), 62570 Wizernes (Frankrijk)
+33 3 21 12 27 27 | accueil@lacoupole.com | www.lacoupole.com

Hans Van Dyck

Hans is geboren op 27 november 1984 in Lommel (België). Hij werkt bij Colruyt als bediende verkoper en heeft een bijberoep genaamd HVD Mediaworks waar hij ook uitgever is voor het magazine De Spirituele Wereld. Hans is ook een spiritueel mentor.  Mocht Hans niet aan het werk zijn dan gaat hij graag zwemmen, naar de Efteling, een musical of rondrijden met Roman en Ons Delfin.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button