HorecaRecensies

Brass27

19/05/2024, 18.30 uur
We hadden gereserveerd (voor 4 personen) maar mochten nog kiezen waar we gingen zitten. Meteen kwam een serveerster ons een goeiedag wensen en we kregen 2 menukaarten omdat ze er geen meer vrij hadden op dat moment. Als apperitief een witte Martini, een rode porto, een agrum en een Apperol. Deze werden geleverd met de zoute koekjes in een kommetje. Terwijl vroegen ze ons of we al gekozen hadden. Hans en Roman gingen voor een Videe van het huis met hoevekip, Kris ging voor een zoet stoofvlees huisbereid en Veerle koos een suggestie, asperges op zijn Vlaams met grijze garnalen.

Na 23.30 minuten kwam ons eten eraan.
De stoofvlees van Kris was inderdaad vrij zoet, we denken gezoet met appelsiroop uit de streek. Maar de zoetigheid had de overhand zodat het vlees niet meer erdoor kwam, het vlees was wel perfect van cuisson.

De asperges op z’n Vlaams met grijze garnalen zag er overheerlijk uit, maar zwom in de boter, iets minder had gemogen. De asperges waren een beetje taai dus of meer schil eraf doen of iets langer koken. Maar Veerle houdt wel van al dente (lees beetgaar) dus ze kon het smaken. Er miste misschien 2 kleine broodjes of zo bij.

De videe van het huis met hoevekip was dan eerder neutraal van smaak met immens veel saus. De hoevekip super lekker zuiver van smaak en grote stukken erin. Het boucheekoekje mocht open gesneden zijn met wat er in, hier lag gewoon een stuk hoevekip op en door te snijden denken we dat het niet echt verwarmd was.

De frieten waren goed en lekker. Het slaatje, wel in 1 zat er nog zandkorrels in, in een ander een slecht stuk sla en de worteltjes waren niet meer zo sappig.

Als dessert hadden we een créme brulle en 2 keer de coupe breselienne. Even later is de créme brulle vervangen door coupe vanille omdat deze op was (spijtig, het was niet druk zelfs dus hadden ze door de dag kunnen maken toch?). Het ijs was lekker, maar in sommige zaten stukjes ijsschilfers in, dus staat het ijs net iets te koud in de diepvries. De caramel en slagroom waren oké.

Wil je eens goed gaan eten en ben je in de buurt, zeggen we wel van ga hier zeker heen.

Brass27
Hasseltsesteenweg 108, 3800 Sint-Truiden
www.brass27.be

Hans Van Dyck

Hans is geboren op 27 november 1984 in Lommel (België). Hij werkt bij Colruyt als bediende verkoper en heeft een bijberoep genaamd HVD Mediaworks waar hij ook uitgever is voor het magazine De Spirituele Wereld. Hans is ook een spiritueel mentor.  Mocht Hans niet aan het werk zijn dan gaat hij graag zwemmen, naar de Efteling, een musical of rondrijden met Roman en Ons Delfin.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button