Bezoekje waard

Barry Flanagan – Hospitality (Knokke, België)

WebsiteBarry Flanagan
Datum bezochtwoensdag 28 augustus 2019

Voor ons altijd één van de beelden die we moeten gezien hebben, in de volksmond is dit “Den Haas” genoemd aan het prachtige natuurdomein ’t Zwin.

Barry Flanagan – Hospitality

Al heel wat jaren gebruikt Flanagan de haas als uitgangspunt voor het formuleren van zijn ideeën. Het dier staat voor vrijheid, onafhankelijkheid, dynamiek, vruchtbaarheid, kracht en individualiteit. Dit Bronzen beeld op bronzen piramidevormige sokkel (het vijfde van 5 gelijke beelden over de wereld verspreid) werd niet toevallig geplaatst op een van de mooiste plekken van het land. Hoewel een haas en geen konijn, wat men eerder in deze biotoop verwacht, laat dit dynamische beeld zich perfect integreren in onze duinen. De haas staat hier voor gastvrijheid “hospitality”, en dat is in onze badstad zeker een begrip. “Hospitality” kreeg echter heel vlug een reeks bijnamen, zo wordt het beeld “keuning van ’t Zwin”, “Bugs Bunny” of simpelweg “’t Keun” genoemd. Beeld aangekocht in 1997 gemaakt door de Brit Barry Flanagan. Hij is een van de markantste figuren uit de naoorlogse beeldhouwkunst.

Bron
Barry Flanagan - Hospitality

Hans Van Dyck

Hans is geboren op 27 november 1984 in Lommel (België). Hij werkt bij Colruyt als bediende verkoper en heeft een bijberoep genaamd HVD Mediaworks waar hij ook uitgever is voor het magazine De Spirituele Wereld. Hans is ook een spiritueel mentor.  Mocht Hans niet aan het werk zijn dan gaat hij graag zwemmen, naar de Efteling, een musical of rondrijden met Roman en Ons Delfin.

Gerelateerde artikels

Back to top button