Bezoekje waard

Waterradmolen (Baarlo, Nederland)

Websitehttps://www.visitnoordlimburg.nl/nl/waterradmolen
Datum bezochtzondag 17 april 2022
Pasen

Waterradmolen (Baarlo, Nederland)

De waterradmolen in Baarlo wordt voor het eerst genoemd in 1326. De molen behoorde toen toe aan het Huys Baerlo (Kasteel d’Erp). Het huidige gebouw dateert uit het begin van de 17e eeuw en is waarschijnlijk gebouwd door Sybert III van Eyll. De molen behoorde tot de categorie ‘onderslagmolens’ en werd in 1850 omgebouwd tot oliemolen met kollermaalsysteem. Vanaf 199 werd de molen weer gebruikt als graanmolen. Tot 1960 is de molen in bedrijf geweest. Na aankoop van door de voormalig gemeente Maasbree werd de molen in 1976 gerestaureerd.

De waterradmolen is elke zaterdagochtend tussen 10.00 uur en 12.00 uur geopend.

De Waterradmolen van Baarlo, Baron van Erplaan 1, 5991 BM Baarlo
De Waterradmolen van Baarlo, Baron van Erplaan 1, 5991 BM Baarlo
De Waterradmolen van Baarlo, Baron van Erplaan 1, 5991 BM Baarlo

Hans Van Dyck

Hans is geboren op 27 november 1984 in Lommel (België). Hij werkt bij Colruyt als bediende verkoper en heeft een bijberoep genaamd HVD Mediaworks waar hij ook uitgever is voor het magazine De Spirituele Wereld. Hans is ook een spiritueel mentor.  Mocht Hans niet aan het werk zijn dan gaat hij graag zwemmen, naar de Efteling, een musical of rondrijden met Roman en Ons Delfin.

Gerelateerde artikels

Back to top button