Bezoekje waard

Heilighart Heuvel (Steyl, Nederland)

Datum bezochtmaandag 18 april 2022
Paasmaandag

Heilighart Heuvel (Steyl, Nederland)

In de kloostertuin van het Missiehuis St. Michaël te Steyl kan je deze Heilig Hartheuvel bekijken.
In 1875 werd het Missiehuis St. Michaël gesticht door de uit Duitsland afkomstige Arnold Janssen. Tegenover het missiehuis werden tussen 1890 en 1900 tuinen aangelegd met onder andere diverse grotten en heiligenbeelden, een Heilig Hartheuvel, vijver, kruidentuin, …

Boven op de berg staat een wit geschilderde beeld van een staand Christusfiguur in orantehouding. Op zijn borst is het Heilig Hart zichtbaar. Het beeld is geplaatst op een heuvel in de tuinen van het missiehuis en staat op een sokkel van kunstmatige rotsen.

De Heilig Hartheuvel en het beeld werden in 2004 in het monumentenregister ingeschreven als rijksmonument, onder meer vanwege “de hoge mate van zeldzaamheid; de verbondenheid met aard en aanleg van de kloostertuin; religieus-historische belevingswaarden en zeggingskracht”.

Heilig Hartheuvel in de kloostertuin van Missiehuis St. Michael, Sint Michaëlstraat 7, 5935 BL Steyl
Heilig Hartheuvel in de kloostertuin van Missiehuis St. Michael, Sint Michaëlstraat 7, 5935 BL Steyl

Hans Van Dyck

Hans is geboren op 27 november 1984 in Lommel (België). Hij werkt bij Colruyt als bediende verkoper en heeft een bijberoep genaamd HVD Mediaworks waar hij ook uitgever is voor het magazine De Spirituele Wereld. Hans is ook een spiritueel mentor.  Mocht Hans niet aan het werk zijn dan gaat hij graag zwemmen, naar de Efteling, een musical of rondrijden met Roman en Ons Delfin.

Gerelateerde artikels

Back to top button