Bezoekje waard

Sint-Lievensmonstertoren “De Dikke Toren” (Zierikzee, Nederland)

Datum bezochtzaterdag 7 mei 2022

Sint-Lievensmonstertoren “De Dikke Toren” (Zierikzee, Nederland)

Sint-Lievensmonstertoren, wordt ook wel ”De Dikke Toren” genoemd.

De toren beheerst het stadssilhouet van Zierikzee. In 1454 begon de bouw van de toren die vrijstaand gebouwd werd naast de bijbehorende gotische kerk, die helaas in 1832 is afgebrand. De toren had ongeveer 130 meter hoog moeten worden, maar de bouw werd gestaakt nadat de stad tegenslag op tegenslag had doorgemaakt.

De toegang tot de toren is gratis, maar wil je van een prachtig uitzicht genieten over de stad, van de Zeelandbrug of Oosterschelde, dan is de toren te beklimmen 

* Houdt er wel rekening mee dat er géén lift in de toren aanwezig is. De gastheer is torenwachter Hans Baris. Hij vertelt u het verhaal van deze Sint Lievensmonstertoren.

Sint-Lievensmonstertoren ‘De Dikke Toren’
Bron
Zeeland.com - De dikke toren

Hans Van Dyck

Hans is geboren op 27 november 1984 in Lommel (België). Hij werkt bij Colruyt als bediende verkoper en heeft een bijberoep genaamd HVD Mediaworks waar hij ook uitgever is voor het magazine De Spirituele Wereld. Hans is ook een spiritueel mentor.  Mocht Hans niet aan het werk zijn dan gaat hij graag zwemmen, naar de Efteling, een musical of rondrijden met Roman en Ons Delfin.

Gerelateerde artikels

Back to top button