Bezoekje waard

Vismarkt / Sint-Jacobshofje (Zierikzee, Nederland)

Datum bezochtzaterdag 7 mei 2022

Vismarkt / Sint-Jacobshofje (Zierikzee, Nederland)

De visserij is één van de belangrijkste welvaartsbronnen voor Zierikzee geweest.In het midden van de 17de eeuw bestond de vloot uit bijna 100 schepen. De gevangen vis werd in Zierikzee aan wal gebracht en verkocht. Vandaar werd de vangst naar onder andere Brabant en Vlaanderen verhandeld. 

In de loop van de 18de eeuw werd de vissersvloot steeds kleiner. De concurrentie met de steden langs de Maasmonding was niet vol te houden.

In 1804 werd de vismarkt verplaatst naar het hofje van het Sint Jacobsgilde. 

Vismarkt (Sint Jacobshofje)
Vismarkt (Sint Jacobshofje)
Vismarkt (Sint Jacobshofje)
Vismarkt (Sint Jacobshofje)
Bron
Zeeland.com - Vismarkt

Hans Van Dyck

Hans is geboren op 27 november 1984 in Lommel (België). Hij werkt bij Colruyt als bediende verkoper en heeft een bijberoep genaamd HVD Mediaworks waar hij ook uitgever is voor het magazine De Spirituele Wereld. Hans is ook een spiritueel mentor.  Mocht Hans niet aan het werk zijn dan gaat hij graag zwemmen, naar de Efteling, een musical of rondrijden met Roman en Ons Delfin.

Gerelateerde artikels

Back to top button