Bezoekje waard

Zuidhavenpoort (Zierikzee, Nederland)

Datum bezochtzaterdag 7 mei 2022

Zuidhavenpoort (Zierikzee, Nederland)

De Zuidhavenpoort is een van de drie stadspoorten. Deze staat bij de ingang van de oude stadshaven naast de Noordhavenpoort.

De poort werd in de 15e eeuw gebouwd. Het bakstenen poortgebouw heeft vier hoektorens. Het koepeltorentje is in 1858 vernieuwd. Hierin opgehangen is het oudste carillon van Nederland (1554), uit het oude stadhuis. Bij de poort staat Beproefd maar niet gebroken (1970), het watersnoodmonument van Ad Braat.

Zuidhavenpoort
Zuidhavenpoort
Zuidhavenpoort
Zuidhavenpoort
Zuidhavenpoort

Hans Van Dyck

Hans is geboren op 27 november 1984 in Lommel (België). Hij werkt bij Colruyt als bediende verkoper en heeft een bijberoep genaamd HVD Mediaworks waar hij ook uitgever is voor het magazine De Spirituele Wereld. Hans is ook een spiritueel mentor.  Mocht Hans niet aan het werk zijn dan gaat hij graag zwemmen, naar de Efteling, een musical of rondrijden met Roman en Ons Delfin.

Gerelateerde artikels

Back to top button