2023Onze Reistrips

Bosland (België)

Polarsteps

Reisverslag

Eerste enkele statistieken

HeenTerug
Fiets kilometers44 km
Auto kilometers115,9 km58,7 km57,2 km
Gemiddeld verbruik9,6 liter/100 km9,6 liter/100 km9,7 liter/100 km
Gemiddelde snelheid52 km/uur47 km/uur57 km/uur
Tijd onderweg02:13 uur01:13 uur01:00 uur

Welke verblijfsplaatsen?

5 tot 7 mei 2023Camperplaats De Balense Weide (Balen, België)

Vrijdag

Met het aankomen werd het donkerder en donkerder, meteen na we de receptie binnengingen om ons aan te melden was er een wolkbreuk met donder, bliksem, hagel, … denk wel een kwartier lang. Maar hierna zijn we naar onze plaats gereden die we zelf mochten kiezen. Hierna is Freya de uitbaatster langs gekomen om de electriciteitmeter te noteren, want hier betaal je per verbruikte kilowatt. Na een rondwandeling op de camperplaats gingen we eten, hebben we nog televisie gekeken en zijn we gaan slapen.

Zaterdag

Na het uitslapen opgestaan en gekeken naar de kroning van Prins Charles III de 3de tot koning, ondertussen hebben wij ons middageten gedaan en ons klaar gemaakt voor de fietstocht. Het eerste wat we gingen bezoeken was de Topmolen. Eens we hier gingen verder rijden had Roman iets kwijt van zijn camera. Hij is helemaal terug gereden naar de camperplaats (3 km) om daar te zoeken, al maar goed dat het in het gras lag, dus terug naar de topmolen en samen zijn we door gereden naar het Duits Militair Begraafplaats, Fietsen door de bomen en normaal gezien gingen wij ook het Monument van het verzet. Hier zijn we geweest maar dit ligt in het Militaire domein van het Kamp van Beverlo te Leopoldsburg. Doordat daar schietoefeningen bezig waren en wij de militairen zagen rondlopen dachten we dat we niet binnen mochten rijden, dit was wel. Als het niet zo is plaatsten ze dranghekken aan het straat om deze af te sluiten.

  • Topmolen, Topmolenstraat 4, 2490 Balen
  • Duitse militaire begraafplaats, Dodenveldstraat, 3920 Lommel
  • Fietsen door de bomen, Lommelse Gracht, 3941 Lommel

Dus terug naar de camperplaats waar we aten, tv zien en gaan slapen.

Zondag

Rustig ontwaakt, gaan betalen, even de facebookgroep Camper Groep België een goeiedag wensen en weg waren wij naar huis terug.

YouTube

De playlist van bevat 1 vlog:

  • 074 Bosland + Fietsen door de bomen + Duits Militair Kerkhof + CP De Balense Weide

Sfeerbeelden

Hans Van Dyck

Hans is geboren op 27 november 1984 in Lommel (België). Hij werkt bij Colruyt als bediende verkoper en heeft een bijberoep genaamd HVD Mediaworks waar hij ook uitgever is voor het magazine De Spirituele Wereld. Hans is ook een spiritueel mentor.  Mocht Hans niet aan het werk zijn dan gaat hij graag zwemmen, naar de Efteling, een musical of rondrijden met Roman en Ons Delfin.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button