2023Onze Reistrips

Blankenberge in de Zon

YouTube

De playlist “2023, Blankenberge in de Zon” van bevat 2 vlogs:

 • 080 deel 1 Onze tuin + Cadeau + Zonsondergang + Markt Blankenberge
 • 081 deel 2 Stadsbezoek + Belle Epoque + Casino + 1ste Waterlek + Anti-diefstalcadeau

Polarsteps

Reisverslag

Welke verblijfsplaatsen?

22 tot 25 juni 2023Floreal Camper Park Blankenberge

Donderdag 22 juni 2023

Onze allereerste komkommer waar Roman fier op is hangt aan de plant dus eerst afdoen en meenemen naar Blankenberge, lekker tussen de boterham of bij het eten. Ook heeft Hans op aanraden van vele volgers fietshelmen gekocht. Deze zijn van Sena omdat hier ook een communicatiemiddel inzit om tijdens het fietsen elkaar beter te verstaan.

Rond de middag vertrekken we richting Blankenberge hier zijn we 2 maand eerder al is geweest maar waren toen ondergeregend en konden onze planning niet afmaken. Toen we aangekwamen, koffie gemaakt, gegeten, gaan kijken naar Dirk Daené die kwam optreden in het hotel en dan lekkere worstjes gegeten.

Nu we aan de zee zitten wilt Hans dan ook meteen de zee zien, dus zijn we gaan wandelen.

Wat mooi was die zonsondergang, fijn dat we die hebben kunnen vastleggen. Ook de dronebeelden van Roman waren prachtig. Eenmaal terug nog even buiten gezeten en dan gaan vluchten van de muggen. Dan maar tv gezien en gaan slapen.

Vrijdag 23 juni 2023

Omdat Hans wist dat er elke vrijdag een wekelijkse markt is zijn we vroeger opgestaan dan anders, het was 9.30 uur, snel gedoucht en meteen vertrokken naar de markt.

Wat is hier allemaal te zien op die markt? Dat zijn wij in ons dorp niet meer gewend dat het zo uitgebreid is. Wafeltjes gekocht (die niet zo lekker waren) en naar Ons Delfin waar we even hebben gegeten. Roman was beetje moe dus na zijn siësta zijn we vertrokken met de fiets naar:

 • Troostplek
 • Vis met schelpen (monument Paul Defever)
 • Koning Albert 1 Park
 • Stadhuis
 • Vuurtoren Westerstaketsel
 • Vuurtoren Oosterstaketsel
 • Vuurtoren Zeedijk
 • Paravang
 • Majutte
 • Cafeétje op de zeedijk

Als afsluiter hebben we loempia’s met Oasis gedronken op de zeedijk. Dan zijn we naar Ons Delfin gegaan en gaan eten in Floreal Hotel in de brasserie kan je simpele gerechten lekker eten. Na deze zijn we naar de camper gegaan waar onze buren Luc en Sylvie bij ons zijn bij komen zitten.

Zaterdag 24 juni 2023

Rustig opgestaan, Roman zag op dat we een lek hebben. Het water komt door de muur recht in de gang van de keuken dus foto’s genomen en gefilmd deze naar onze dealer gestuurd en rond 13.00 uur zijn we het vervolg van onze fietstocht gaan doen.

 • (kerk) St.-Antoniuskerk
 • (kerk) St.-Rochuskerk
 • (museum) Belle Epoque Centrum
 • (winkelstraat) Kerkstraat
 • (stadhuis) Oud Stadhuis

Zeer leuk om deze tocht af te maken, ook zeker het museum “Belle Epoque Centrum” eens bezoeken koste maar € 5,00 per persoon maar was leuk om te zien hoe de mensen leefden toen, en specifiek aan die stijl zijn de tegels.

Na fietstocht het nieuwe spelletje zitten uittesten en dan gaan eten weer. Na het eten zijn we gaan buldozeren (coin dozer) in amusementsparadijs Sportland op de zeedijk van Blankenberge.

Zondag 25 juni 2023

Opgestaan en meteen al stik heet (de warmste dag 31°C) we hebben eigenlijk altijd onder onze luifel gezeten en rond 13:30 uur kregen we bericht van Ivan & Ronny dat ze wel willen afkomen met hun drone, tuurlijk kan dat, rond 15:10 uur waren ze er al. Goed gebabbeld, lekker in hotel Floreal gaan eten en gewandeld naar de Zeedijk.

Hier hebben Ivan & Ronny fijn gedroned (alleen foto’s genomen). Van hieruit naar Ons Delfin en hebben we ze vaarwel gezegd. Normaal gingen wij pas maandag naar huis maar we waren de warmte moe en als we vertrekken zetten we thuis de airco op koelen en hebben we het fris. Dus rond 22.10 uur zijn we dan naar huis gereden. Rond 01.00 uur waren we thuis.

Sfeerbeelden

Hans Van Dyck

Hans is geboren op 27 november 1984 in Lommel (België). Hij werkt bij Colruyt als bediende verkoper en heeft een bijberoep genaamd HVD Mediaworks waar hij ook uitgever is voor het magazine De Spirituele Wereld. Hans is ook een spiritueel mentor.  Mocht Hans niet aan het werk zijn dan gaat hij graag zwemmen, naar de Efteling, een musical of rondrijden met Roman en Ons Delfin.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button