MuseumRecensies

Atlantikwall Raversyde (Oostende, België)

Atlantikwall Raversyde is een van de best bewaarde restanten van de Duitse verdedigingslinie, met meer dan zestig bunkers, open en ondergrondse gangen, observatieposten en geschutstellingen.

Bij de inkom kan je enkele gerestaureerde collectiestukken bekijken, waaronder een codeermachine (Enigma). Je komt er meer te weten over de Atlantikwall en de oorlog aan de kust.

Batterij Saltzwedel-Neu

De Batterij Saltzwedel-neu behoorde tijdens WO II tot de Marine Artillerie Abteilung 204 die aan onze kust meerdere batterijen telde. Zoals vele andere batterijen dankt ze haar naam aan een bekende of belangrijke figuur uit de Duitse geschiedenis. In dit geval gaat het om de duikbootcommandant Reinhold Saltzwedel uit de Eerste Wereldoorlog.

Batterij Aachen

De Batterij Aachen is de enige Duitse kustbatterij uit WO I waarvan nog voldoende bouwwerken overblijven om een mooi en volledig beeld te schetsen van de Duitse kustverdediging in 1914-‘18.

Besluit

Een prachtige 3 uren kan je er zeker rondlopen in de geschiedenis. Voor kinderen ook ideaal door enkele zoektochten die ze spelenderwijs kunnen doen en uit leren.

Contact

Provinciedomein Atlantikwall Raversyde
Nieuwpoortsesteenweg 636,8400 Oostende, +32 59 70 22 85
info@raversyde.be, www.raversyde.be

Hans Van Dyck

Hans is geboren op 27 november 1984 in Lommel (België). Hij werkt bij Colruyt als bediende verkoper en heeft een bijberoep genaamd HVD Mediaworks waar hij ook uitgever is voor het magazine De Spirituele Wereld. Hans is ook een spiritueel mentor.  Mocht Hans niet aan het werk zijn dan gaat hij graag zwemmen, naar de Efteling, een musical of rondrijden met Roman en Ons Delfin.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button