Bezoekje waard

Waterval (Saarburg, Duitsland)

Websitewww.saarburg.de
Datum bezochtzondag 25 augustus 2019

Prachtige waterval, via vele punten kan je deze bekijken of op een terrasje tegen de waterval. Voor ons net iets te veel geluid.

Tip: Oordopjes meenemen als je op terras wil zitten aan de waterval.

Waterval Saarburg

Midden in het stadje Saarburg is de bekende waterval te vinden. Hier vormt de Leukebach namelijk een 20 meter hoge waterval. Aan de voet van deze waterval staat een oude watermolen, welke door het water wordt aangedreven. Vanaf 1300 werd dit riviertje door het stadje geleid en dreef in die tijd meerdere watermolens aan. Wat verder stroomafwaarts mondt de Leukebach uit in de Saar. Vanaf het bruggetje heeft u een goed zicht op het zich naar beneden stortende water. Op de terrassen aan het water is het vooral zomers op warme dagen goed toeven. Dit deel van Saarburg doet mede door de bloemenpracht aan gevels en hekwerk Zuid-Europees aan.

Roman Pauwels

Roman is geboren op 31 augustus 1975 te Borgerhout (België), hij heeft een wedergeboorte gehad op 7 oktober 2021 met de komst van Ons Delfin. Roman werkt bij Dive Technics BV, een groothandel actief in de onderwatersport. Hobby’s zijn muziek maken, koken, moestuin, redactie werk voor het magazine De Spirituele Wereld.

Gerelateerde artikels

Back to top button