Bezoekje waard

Aukloster (Monschau, Duitsland)

Websitewww.aukloster-monschau.de
Datum bezochtdinsdag 27 augustus 2019

Een vrij sobere kerk van het klooster maar we vinden toch kleurijke schilderijen aan de muur, waaronder een LGBTQ+ schilderij met de titel “Vor Gott sind alle Menschen gleich. (Nach Römer 2,11)” (Vertaling: Alle mensen zijn gelijk voor God. (Volgens Romeinen 2:11)”.

Hier heb ik twee kaarsjes aangestoken voor de medische kant van onze ouders.

Aukloster

De historische Aukloster van Monschau werd gebouwd tussen 1717 en 1724 als een Minorietenklooster. De Minorieten zijn een franciscaner orde in de Katholieke Kerk. Zij vestigden zich in 1712 in Monschau. Later werd het gebouw gebruikt als Minorietenschool.

In 1802 werd het klooster gesloten en werden de kamers enkel gebruikt voor residentiële doeleinden.

In de periode 1973 tot 1989 was het gebouw leeg. De stad Monschau verkocht het gebouw aan de Landenentwicklungsgesellschaft NRW (LEG). Er volgende verbouwen aan de appartementen, die nog steeds bewoond worden. Daarnaast werd het klooster en de Bürgersaal hersteld.

Tegenwoordig vinden in het Aukloster allerlei burgerlijke plechtigheden plaats

Schilderij in de kerk van het Aukloster

Bron
Aukloster Monschau

Roman Pauwels

Roman is geboren op 31 augustus 1975 te Borgerhout (België), hij heeft een wedergeboorte gehad op 7 oktober 2021 met de komst van Ons Delfin. Roman werkt bij Dive Technics BV, een groothandel actief in de onderwatersport. Hobby’s zijn muziek maken, koken, moestuin, redactie werk voor het magazine De Spirituele Wereld.

Gerelateerde artikels

Back to top button