Bezoekje waard

Menenpoort (Ieper, België)

WebsiteToerisme Ieper
Datum bezochtdonderdag 21 oktober 2021

The Last Post – Deze herdenking gaat dagelijks door, stipt om 20.00 uur, ongeacht de weersomstandigheden
Wandelroute: Vestingroute – De route verkent ontsluit de mooiste plekjes op de vestingen rondom de volledige stadsrand, van hoog op de wallen tot laag langs de grachten en zelfs verkent het de verdwenen vestingen in het noorden en het noordwesten van de stad.

Wij hebben beide gedaan, the Last Post is en blijft indrukwekkend en prachtig in den donkere. De wandelroute hebben wij vals gespeeld en met onze elektrische fiets gedaan.

Menenpoort

De Menenpoort kan worden beschouwd als het algemene symbool voor de Eerste Wereldoorlog. Eigenaar en beheerder van het monument is de Commonwealth War Graves Commission. De officiële naam van het monument is Ypres (Menin Gate) Memorial.

Het monument is een ontwerp van Sir Reginald Blomfield. Hij ontwierp dit gedenkteken als een klassieke triomfboog.

Maar de Menenpoort is ook een ‘memorial to the missing’. Aan de binnenzijde zijn de namen van ongeveer 55.000 Commonwealth soldaten aangebracht, die voor 15 augustus 1917 als vermist werden opgegeven. Elke avond weerklinkt stipt om 20u de “Last Post” onder de Menenpoort. De dagelijkse activiteiten vallen even stil om de gesneuvelde soldaten uit WO I te gedenken.

Bron
The Last PostWandelroute: VestingrouteMenenpoort

Roman Pauwels

Roman is geboren op 31 augustus 1975 te Borgerhout (België), hij heeft een wedergeboorte gehad op 7 oktober 2021 met de komst van Ons Delfin. Roman werkt bij Dive Technics BV, een groothandel actief in de onderwatersport. Hobby’s zijn muziek maken, koken, moestuin, redactie werk voor het magazine De Spirituele Wereld.

Gerelateerde artikels

Back to top button