Bezoekje waard

Lange Jan (Middelburg, Nederland)

WebsiteDe Lange Jan Middelburg
Datum bezochtzondag 24 oktober 2021

Midden in het schitterende historische centrum van Middelburg torent Abdijtoren de Lange Jan boven de stad uit.

De toren bezichtigen is zeker een aanrader.  In het seizoen is het mogelijk de Lange Jan te beklimmen. Met zijn lengte van 90,5 meter en 207 treden een flinke  klim maar het uitzicht is het dubbel en dwars waard. Op heldere dagen kun je zelfs de omringende eilanden zien.

Middelburgers danken hun bijnaam aan de Lange Jan. Eens, in een ver verleden moet een inwoner van de Zeeuwse hoofdstad (die vermoedelijk te diep in het glaasje had gekeken), het schijnsel van de maan op de toren voor vlammen hebben aangezien…

De gealarmeerde brandweer kon gelukkig weer onverrichter zake naar huis vertrekken. Sindsdien heten de Middelburgers ‘Manenblussers’. 

Bron
De Lange Jan Middelburg

Roman Pauwels

Roman is geboren op 31 augustus 1975 te Borgerhout (België), hij heeft een wedergeboorte gehad op 7 oktober 2021 met de komst van Ons Delfin. Roman werkt bij Dive Technics BV, een groothandel actief in de onderwatersport. Hobby’s zijn muziek maken, koken, moestuin, redactie werk voor het magazine De Spirituele Wereld.

Gerelateerde artikels

Back to top button