Bezoekje waard

Rooms Katholieke kerk Onze Lieve Vrouw Geboorte

WebsiteKessel-Limburg.nl – Kerk Kessel
Datum bezochtdonderdag 17 februari 2022

Rooms Katholieke kerk Onze Lieve Vrouw Geboorte

Kessel heeft een eeuwenoude religieuze traditie. Er moet in 1236 al een Romaanse kerk hebben gestaan. In 1460 kwam er een Gotische kerk, die door oorlogen aan het einde van de 16de eeuw afbrandde en weer werd gebouwd. Bij de afbraak van dit kerkgebouw in 1869 stuitten de slopers op een Romeinse offersteen. Een teken dat dit al heel lang een gewijde plek is.

De beroemde bouwmeester Cuypers ontwierp voor Kessel een nieuwe kerk in neogotische stijl, die in 1872 klaar was. Deze kerk werd in de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd. Toren en kerk werden daarna herbouwd. De kerk staat onder monumentenzorg.

Bron
Kessel Kerk

Roman Pauwels

Roman is geboren op 31 augustus 1975 te Borgerhout (België), hij heeft een wedergeboorte gehad op 7 oktober 2021 met de komst van Ons Delfin. Roman werkt bij Dive Technics BV, een groothandel actief in de onderwatersport. Hobby’s zijn muziek maken, koken, moestuin, redactie werk voor het magazine De Spirituele Wereld.

Gerelateerde artikels

Back to top button