2023

Camperfestival Nieuwpoort

Polarsteps

Reisverslag

Eerste enkele statistieken

HeenTerug
Fiets kilometers17,3 km
Auto kilometers323,2 km165,2 km158,00 km
Tijd onderweg5:23 uur3:18 uur2:05 uur
Gemiddelde snelheid52 km/uur75 km/uur
Gemiddeld verbruik9,7 liter/100 km10 liter/100 km

Welke verblijfsplaatsen?

17 tot 20 maart 2023Kompas Camping Nieuwpoort

Vrijdag 17 maart 2023

10:30 uur vertrokken we richting Duffel, Temse en aan oprit 14 Sint-Niklaas-West van de E17 zijn we erop gereden. Dit is iets langer rijden maar hebben dan geen files en die stonden weer goed rond Antwerpen. Dus deze bocht afgesneden. Rond 12:00 uur aangekomen aan de Total Energies Drongen (op de snelweg E17, 9270 Laarne). Hier door gereden en op Kompas Camping aangekomen om 13:20 uur. Dus we mochten door rijden naar onze plaats. Deze keer 1042. Na goed geïnstalleerd te zijn naar het onthaal waar we door Griet onthaald werden. Ze gaf ons een GoodieBag mee die we kregen door deelname aan het Camperfestival. Meteen onze voucher voor een gratis BBQ-toestel gaan inruilen, daar kregen we nog de vraag om te kiezen uit het toestel of uit een gratis overnachting die een jaar geldig was. Toch maar het bbq-toestel genomen even alle kraampjes bezocht, Minerva fietsen, Vano-mobiel, een lokale Chocolatier, ABC Mobile, Intersoc, Pasar, Juga, Goboony en Anthargas.

De CI-module van tv ging niet goed doordat er een pinnetje geplooid zat, Roman heeft deze gelukkig kunnen maken en kreeg erna zijn schoonheidsslaapje. ’s Avonds zijn we gaan eten bij de camperbrasserie De Viertorre. Roman had rode porto, rode wijn, Kalfblancet met frietjes (suggestie van de dag) en erna een tiramisu. Hans had een witte martini, cola, Nieuwpoorts vispannetje met puree en tartiflette au pommes met karamelijs en een lekkere latte machiatto. Alles oké, enkel de desserts vonden wij iets minder. Op het eten geven we een 8,5/10. Bij het eten hebben we aardige mensen uit Beveren (België) leren kennen, zij zaten naast ons. Leuke gesprekken over onze ervaringen en hun grote reizen.

Zaterdag 18 maart 2023

Wakker geworden en naar de winkel gegaan, we hadden in de week al broodjes besteld via hun onlineservice. Ondertussen hebben we gedoucht en hebben we een babbel gedaan met de mensen die over ons stonden. Wederom leuke mensen uit Zonhoven (België). Geheel de dag zijn we aan het wandelen geweest op het domein met demo’s van Omnia, Domo Soepmaker, Cadac, lezing van Goboony en op de parking kon je enkele campers en campervans bezoeken van ABC Mobile, Dicar, Caramel Campers en een lokale bandenspecialist die uitleg kwam geven over camperbanden.

Na al dit zijn we naar de BBQ avond gegaan verzorgd door hoeveslagerij en traiteur Verstraete uit Wingene. Ik moet zeggen super lekker vlees, super boterzachte Chateaubriand. Het vlees was eens een keer niet verband (zoals meestal gebeurt op andere bbq’s), maar het vlees was echt lekker sappig gebakken. Kruidige worst, hamburger, ribbekes, chateaubriand, spek, kippenbouten, … en dat met veel groentjes en sauzen. Na het eten kwam een covergroepje spelen en hierna een DJ, dus je kon zoveel dansen als je kon.

Zondag 19 maart 2023

Rustig ontwaakt, de bestelde broodjes gaan afhalen, ondertussen aan montage van de eerste vlog begonnen terwijl Roman zich aan het douchen was. Om 11u15 kregen we een messenger-bericht dat Rik en Ann op de camping waren aangekomen. Zij volgen ons op YouTube en trakteerden ons op een koffietje. Het werd een leuke ontmoeting. In het hoofdgebouw was ondertussen een lezing van Intersoc bezig, ook zeer interessant.

Na ons middageten gingen we fietsen en was het plan om Kompas Camping in Westende te bezoeken. Helaas, was er een wegomlegging in Lombardszijde. Wij dachten: nee hoor, voor ons niet. Dus gingen we met de fiets verder erdoor, tot dat alles afgesloten was. Het was de jaarlijke Ezelscavalcade, dit is een carnavalsstoet. We hebben deze volledig uitgezien met 36 praalwagens en Roman is bekogeld op zijn hoofd met een bol confettie. Hierna zijn we maar gereden naar Nieuwpoort strand omdat als je aan de kust bent moet je toch de zee gezien hebben hé.

Spijtig genoeg is tijdens deze fietstocht Roman weer gevallen en heeft hij zijn pols verstuikt. Terug aan de camper hebben we rustig gegeten en heeft Hans bij Roman zijn pols ingesmeerd met Voltaren. Ondertussen de eerste aflevering gezien van De Mol op Belgische Televisie en verschillende campervlogs op YouTube.

Maandag 20 maart 2023

Om 10:00 uur naar de serviceplaats gereden en vervolgens huiswaarts gegaan, om 12:40 uur waren we thuis aangekomen. Alles uitgeladen, eerst gegeten en dan Ons Delfin gaan stallen.

YouTube

Hier kan je onze playlist bekijken met vlog 063 en vlog 064.

Hans Van Dyck

Hans is geboren op 27 november 1984 in Lommel (België). Hij werkt bij Colruyt als bediende verkoper en heeft een bijberoep genaamd HVD Mediaworks waar hij ook uitgever is voor het magazine De Spirituele Wereld. Hans is ook een spiritueel mentor.  Mocht Hans niet aan het werk zijn dan gaat hij graag zwemmen, naar de Efteling, een musical of rondrijden met Roman en Ons Delfin.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button