Chef Roman
Pasta Mascarpone met spekblokjes
Zo maak je mascarponesaus (indien je deze niet in de winkel vindt). Indien je een pot in de winkel vind dan moet je alleen maar spekblokjes, courgette en paprika toevoegen.
Ingrediënten
- 200 gr gerookte spekblokjes
- 200 gr pasta
- 1 ajuin
- 1 courgette
- 200 gr tomatenblokjes
- Italiaanse kruiden (oregano, basilicum, rozemarijn, tijm)
- 2 paprika’s
- 500 gram mascarpone
- Peper en zout
Bereiding
- Kook de pasta gaar volgens de verpakking en giet af.
- Neem de spekblokjes en snipper de ajuin. Verhit een pan met boter en bak de look en ajuin bruin, doe hier nu de spekblokjes bij.
- Snij ondertussen de paprika en courgette in blokjes en voeg deze toe. Bak het mengsel ca 5 minuten.
- Voeg tomatenblokjes en de mascarpone toe en roer tot een mooie saus. Laat dit 10 minuten pruttelen tot het ingedikt is.
- Breng de saus nu op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout.
- Schep als laatste de pasta er door en warm nog even goed door.