Chef Roman

Pasta Mascarpone met spekblokjes

Zo maak je mascarponesaus (indien je deze niet in de winkel vindt). Indien je een pot in de winkel vind dan moet je alleen maar spekblokjes, courgette en paprika toevoegen.

Ingrediënten

  • 200 gr gerookte spekblokjes
  • 200 gr pasta
  • 1 ajuin
  • 1 courgette
  • 200 gr tomatenblokjes
  • Italiaanse kruiden (oregano, basilicum, rozemarijn, tijm)
  • 2 paprika’s
  • 500 gram mascarpone
  • Peper en zout

Bereiding

  • Kook de pasta gaar volgens de verpakking en giet af.
  • Neem de spekblokjes en snipper de ajuin. Verhit een pan met boter en bak de look en ajuin bruin, doe hier nu de spekblokjes bij.
  • Snij ondertussen de paprika en courgette in blokjes en voeg deze toe. Bak het mengsel ca 5 minuten.
  • Voeg tomatenblokjes en de mascarpone toe en roer tot een mooie saus. Laat dit 10 minuten pruttelen tot het ingedikt is.
  • Breng de saus nu op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout.
  • Schep als laatste de pasta er door en warm nog even goed door.

Roman Pauwels

Roman is geboren op 31 augustus 1975 te Borgerhout (België), hij heeft een wedergeboorte gehad op 7 oktober 2021 met de komst van Ons Delfin. Roman werkt bij Dive Technics BV, een groothandel actief in de onderwatersport. Hobby’s zijn muziek maken, koken, moestuin, redactie werk voor het magazine De Spirituele Wereld.

Gerelateerde artikels

Back to top button