Chef Roman

Pasta Farfalle met biefstuk

Wij zijn verzot op pasta door zijn veelzijdigheid en eenvoud van bereiding. Farfalle pasta die eruit ziet als een strikje wordt veel gecombineerd met groenten, groene sausen. Een snelle saus op basis van diepvries spinazie met room en verrijkt met erwten en courgettes. Het kan op twee gaspitten gemaakt worden, wat wel elke camper minimaal heeft.

Ingrediënten

 • Biefstuk
 • Farfalle pasta (strikjes)
 • Erwten (vers of diepvries)
 • Courgette
 • Voor de saus:
  • Spinazie (vers of diepvries) , met room.
  • 20 % Culinaire kookroom of sojaroom optioneel
 • Extra voor afwerking:
  • Pijnboompitten geroosterd(wij niet gebruikt)
  • Parmigiano Reggiano of andere kaas die je graag op pasta strooit.

Bereiding

 • We beginnen met de courgette fijn te snijden in blokjes.
 • We nemen nu het biefstuk en snijden deze in reepjes, hierna bestrooien met peper en zout.
 • De farfalle pasta zetten we aan de kook in licht gezouten water tot hij gaar is. Zelf giet ik geen kookwater van pasta af in de spoelbak, dus laat ik de pasta in het water staan, en zet deze opzij om plaats te maken. Ondertussen bak je de steakreepjes. Je kan de steak ook in zijn geheel bakken, en laten rusten in een zilverpapier, en pas in reepjes snijden net voor het opdienen. Zo blijft de steak veel sappiger.
 • De saus maken is ook heel eenvoudig, begin met de blokjes courgette eerst wat aan te stoven in de pan. Eens de courgetteblokjes wat glazig en gaar beginnen te worden mag de diepvriesspinazie erbij en wachten tot deze gesmolten is, dan mogen de erwten erbij. Geef het zeker een 5 min op een zacht vuur, controleer dan of de erwten gaar zijn.
 • Eens de erwten gaar breng je de saus op smaak met peper en zout. Hou je van look pers er dan een teentje over en roer goed om.
 • Klaar om te serveren, haal met schuimspaan de pasta uit het kookwater en doe deze bij de groeten saus of in een schaaltje om te mengen met de groentensaus. Zo kan het dan het bord op. Leg enkele reepjes steak erop en bestrooi met kaas.

Roman Pauwels

Roman is geboren op 31 augustus 1975 te Borgerhout (België), hij heeft een wedergeboorte gehad op 7 oktober 2021 met de komst van Ons Delfin. Roman werkt bij Dive Technics BV, een groothandel actief in de onderwatersport. Hobby’s zijn muziek maken, koken, moestuin, redactie werk voor het magazine De Spirituele Wereld.

Gerelateerde artikels

Back to top button