Chef Roman

Herfst-, winterthee met verse gember

Niets zo lekker en verwarmend als een gemberthee op een herfst-, winterachtige avond. Van deze gemberwortel is alom geweten dat hij geneeskrachtige eigenschappen bezit. Zeker voor de herfst-, winterperiode als de verkoudheden weer toeslaan, zal hij de keelpijn verzachten.

Hier is zeker van toepassing, doe niet te veel gember want anders is je thee warm en hèèt en zo kan je wel je maag en slokdarm beschadigen!

Werkwijze

  • Snij een stukje gemberwortel in fijne schijfjes van +/-4 mm dik, vervolgens verwijder per schijfje de schil. Daarna hak de schijfjes in fijne blokjes.
  • Doe een eetlepel fijne gemberblokjes in een theefilterzakje. Breng water aan de kook en laat het ongeveer 5 minuten trekken. Je zal zien dat het water troebel word.
  • Voeg eventueel suiker of een andere zoetstof toe naar smaak.
  • Genieten maar!

Tip

Je kan meerdere keren na elkaar het nogmaals laten trekken indien je nog verlekkerd bent op een kopje. Je kan ook nog een schijfje citroen en of blaadjes munt toevoegen.

Roman Pauwels

Roman is geboren op 31 augustus 1975 te Borgerhout (België), hij heeft een wedergeboorte gehad op 7 oktober 2021 met de komst van Ons Delfin. Roman werkt bij Dive Technics BV, een groothandel actief in de onderwatersport. Hobby’s zijn muziek maken, koken, moestuin, redactie werk voor het magazine De Spirituele Wereld.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button