Chef Roman

Oriëntaals Wokgerecht

Ingrediënten

  • Broccoli
  • Champignons
  • Paprika
  • Wortelen
  • Ui
  • Look
  • Kip
  • Soyasaus
  • Wokolie
  • Zwarte Bonensaus
  • Pasta Linguine (ter vervanging van noedels)
  • Maïszetmeel
  • Bouillonblokje (wij namen kip)

Bereiding

  • Snij de groenten, brocolli, champignons, paprika, wortelen, ui, allemaal fijn om deze gemakkelijk te kunnen roerbakken in de wok.
  • Voor de saus neem je het bouilonblokje en los je dit op in een mok met heet water, een 100 ml, voeg hiertoe twee koffielepels sojasaus, doe er een eetlepel maizena bij en roer goed door.
  • Verhit de wok met wokolie of zonnebloemolie
  • Bak de kip tot ze gaar is, en kruid met peper en zout, haal dan de kip uit de wok en zet opzij in een kommetje.
  • Gember, look en de groenten mogen nu allemaal in de wok.
  • De linguine pasta of noedels mogen aan de kook gebracht worden.
  • Roerbak de groeten, de saus mag hieraan toegevoegd worden. Het water van de saus zal gedeeltelijk verdampen en de maizena zal de saus binden, je mag gerust een beetje water toevoegen als het te droog wordt.
  • Voeg nu de kip en enkele lepels zwarte bonensaus toe en zet op laag vuurtje.
  • De pasta mag erbij zodra deze gaar is.
  • Opscheppen en smakelijk.

Hans Van Dyck

Hans is geboren op 27 november 1984 in Lommel (België). Hij werkt bij Colruyt als bediende verkoper en heeft een bijberoep genaamd HVD Mediaworks waar hij ook uitgever is voor het magazine De Spirituele Wereld. Hans is ook een spiritueel mentor.  Mocht Hans niet aan het werk zijn dan gaat hij graag zwemmen, naar de Efteling, een musical of rondrijden met Roman en Ons Delfin.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button