Chef Roman
Vleessalade
Lekker voor tussen de boterham, witte broodjes of zelfs gewoon bij een koud slaatje als hoofdgerecht. Je gaat het merken deze is lekkerder dan van de slager of supermarkt.
Ingrediënten
- 150 gram boterhamworst (of gekookte worst, …)
- 250 gram gekookte achterham (of grillham, …)
- 5 grote zoetzure augurken
- 2 eetlepels augurkennat
- 3 à 4 volle eetlepels mayonaise
- 1 gekookt ei
Bereiding
- Snij de vleeswaren in smalle reepjes.
- Snij de augurkjes in kleine stukjes
- Pel het ei en doe prak dit in stukjes
- Roer de mayonaise en augurkennat door elkaar.
- Vermeng dit met de vleeswaren, augurkjes en het ei.
- Zet deze nu 10 minuten minstens in de koelkast voor alles te laten intrekken.
- En dan smullen maar.
Tip
- Je kan deze aanvullen met enkele eetlepels (Griekse) Yoghurt, een sjalotje, wat peterselie en beetje pittige mosterd.
- Ook lekker met kappertjes en zure uitjes.