Chef Roman

Salade van gekarameliseerd witloof met krieltjes en pijnboompitten

Ingrediënten

  • Gemengde sla
  • Witloof
  • Krieltjes
  • Pijnboompitten
  • Look
  • Olijfolie
  • Balsamico

Bereiding

  • Schil de krieltjes en breng deze aan de kook.
  • Maak het witloof proper en snijd deze stronkjes in twee delen.
  • Neem de braadpan met hierin de hoeveboter, de stronkjes witloof en kruid met peper en zout. Doe hierin ook wat water en doe een deksel op de pan. Laat dit even stoven, vanaf het witloof zijn vocht begint te verliezen doe je nootmuskaat en suiker op het witloof.
  • Rooster de pijnboompitten en zorg ervoor dat ze niet verbranden.
  • Als de krieltjes goed gekookt zijn snij je deze eventueel nog in kleinere stukjes.
  • Voor de dressing neem je een mengpotje en doe hier 4 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel balsamico in. Pers hier een teentje look bij. Roer goed door elkaar.
  • Neem nu een serveerschaal en doe hier de gemengde sla op.
  • Leg nu het witloof en de krieltjes willekeurig op de schaal.
  • Strooi nu de pijnboompitten op het bord en nog wat stoofocht van het witloof.
  • Hier doe je nu de balsamicodressing erover.

Roman Pauwels

Roman is geboren op 31 augustus 1975 te Borgerhout (België), hij heeft een wedergeboorte gehad op 7 oktober 2021 met de komst van Ons Delfin. Roman werkt bij Dive Technics BV, een groothandel actief in de onderwatersport. Hobby’s zijn muziek maken, koken, moestuin, redactie werk voor het magazine De Spirituele Wereld.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button