Chef Roman

Pasta Penne met spinazieroomsaus

Pastagerechten daar houden wij van, enkel steeds maar op tomaat gebaseerde saus begint op den duur wat saai te worden. Een variatie met als basis spinazieroom en aangevuld met groentjes is super lekker en een geweldige afwisseling. Laar je de hamblokjes weg en vervang je de room door sojaroom dan ga je de vegetarische toer op! Simpel toch hé 😉

Ingrediënten

 • Pene pasta
 • Diepvries spinazie met roomsaus (of sojaroom)
 • Kookroom 20% of sojaroom
 • Champignons (bruine)
 • Hamblokjes
 • Diepvries erwten
 • Wortel
 • Look

Bereiding

 • Snij een wortel en champignons fijn in blokjes. Ik verkies bruine champignons omdat deze meer smaak hebben.
 • Stoof de groenten! Kies een pan uit om de groetjes te stoven. Beetje margarine op een laag vuur en voeg de wortel toe. Wortels zijn harde groeten en hebben wat langer nodig om te garen. Je kan dit beetje versnellen door een klein beetje water toe te voegen. Dat maakt stoom en gaart de wortels wat sneller. Geef het een 5 minuten en dan mogen gelijk de champignons en diepvries erwten erbij. Vergeet af en toe niet te roeren, laat het geheel maar op een laag vuurtje garen. De hamblokjes mogen er ook bij, hou het deksel op de pan, zo blijven de aroma’s in de pan. Als de erwten gaar zijn voeg je de diepvriesspinazieblokjes toe, en laat het rustig smelten. Pers er een teentje look bij. Zodra de spinazie gesmolten is, en de saus is te dik. Dan voeg je hier extra kookroom aan toe.
 • Tijd om de pasta te koken, volgens de verpakking meestal een 12 min.
  Voeg de saus bij de gekookte pasta of omgekeerd en serveer !
  Smakelijk !

Roman Pauwels

Roman is geboren op 31 augustus 1975 te Borgerhout (België), hij heeft een wedergeboorte gehad op 7 oktober 2021 met de komst van Ons Delfin. Roman werkt bij Dive Technics BV, een groothandel actief in de onderwatersport. Hobby’s zijn muziek maken, koken, moestuin, redactie werk voor het magazine De Spirituele Wereld.

Gerelateerde artikels

Back to top button