Chef Roman
Kip met asperges en pasta pesto
Ingrediënten
- Eieren
- Asperges
- Penne Pasta
- Kippenhaasjes
- Slamix
- Parmigiano reggiano
- Verso pesto in potje (uit koelvak in winkel)
- Look
- Ui
- Kruiden (Oregano, Tijm, Rozemarijn, Zout, Peper)
- extra vierge olijfolie
- Boter om te bakken
- Balsamico siroop
Bereiding
- Asperges schillen en 5 min. koken. Na 5 min. van het vuur en 15 min laten rusten in het kokend water met deksel erop.
- Ajuin en look schillen en snijden in blokjes
- Doe de kippenhaasjes in een kom met de ajuin en look erbij. Doe hierbij de oregano, tijm, rozemarijn extra vierge olijfolie, peper en zout. Nu goed roeren met lepel. Deze plaats je een uur in de koelkast zodat de smaken zich kunnen mengen.
- Eitjes hard koken en stukjes brokkelen
- Pasta Penne koken tot bijtgaar (al dente)
- Wij gaan even de pesto uit het potje nemen en voegen iets meer olijfolie aan toe. Zodat dit lopend wordt.
- Giet pasta af (of schenk deze uit met schuimspaan in kom.
- Dresseer het bord, eerst de slamix, kip er bovenop, balsamico saus op de kip, asperges boven de kip, hierop het gebrokkeld eitje en over het bord Parmigiano reggiano
- Neem nu de kom met pasta penne en doer er de pesto in met extra Parmigiano reggiano. Roer goed en schenk deze apart in een kommetje voor 1 persoon.
- Smakelijk!