Chef Roman

Hapjes met Cottage Cheese

Cottage Cheese, Hüttenkäse of ook huttenkaas genoemd, is een frisse kwarkachtige kaassoort met een korrelige structuur. Het is gemaakt van gestremde melk, mild en vers. Rijk aan vitamine A en B, proteïnen en het is een bron van calcium. Het is ook jarenlang een favoriet geweest onder de atleten maar ook voor de mensen die al is graag een dieet doen.

Deze heb ik tijdens ons verblijf gemaakt toen wij te Senheim waren in de zomer 2022. Het is 34° buiten en dus lekker bakken. Geen zin om warm te koken dus hapjes met cottage cheese.

Cottage Cheese – Aardbei – Honing – Zwarte peper

  • Smeer 125 gram Cottage Cheese op een stuk toast.
  • Snij aardbeien in stukjes en leg deze er bovenop.
  • Besprenkel met honing
  • Afkruiden met zwarte peper

Cottage Cheese – Groene pesto

  • Smeer 125 gram Cottage Cheese op een stuk toast.
  • Bedek dit met 2 lepels groene pesto.
  • Kruiden met peper en zout

Cottage Cheese – Komkommer – Zongedroogde tomaten

  • Snij komkommer in stukjes en mix de inhoud met de Cottage Cheese
  • Neem een stukje toast en bedekt dit met de mix.
  • Neem een zongedroogde tomaat en snij deze in stukjes.
  • Bestrooi nu het toastje

Cottage Cheese – Gerookte Zalm – Dille

  • Neem verse dille en hak deze in kleine stukjes.
  • Doe de dille bij de Cottage Cheese en mix.
  • Smeer nu 125 gr. de gemixte Cottage Cheese op een toastje.
  • Neem gerookte zalm en snij deze in stukjes.
  • Doe deze zalmstukjes op de Cottage Cheese.

Cottage Cheese – Appel – Kaneel

  • Snij de appel in kleine blokjes en bak deze in een pan met bruine suiker en kaneel.
  • Doe 125 gr Cottage Cheese op een stuk toast.
  • Bestrooi de Cottage Cheese met de appel.

Roman Pauwels

Roman is geboren op 31 augustus 1975 te Borgerhout (België), hij heeft een wedergeboorte gehad op 7 oktober 2021 met de komst van Ons Delfin. Roman werkt bij Dive Technics BV, een groothandel actief in de onderwatersport. Hobby’s zijn muziek maken, koken, moestuin, redactie werk voor het magazine De Spirituele Wereld.

Gerelateerde artikels

Back to top button