Chef Roman
Tagliatelle met rundsreepjes
Neem rustig de tijd voor de saus met rundsreepjes.
Zo doende kunnen de kruiden inwerken.
Ingrediënten
- Pasta tagliatelle
- Champignons
- Gepelde biefsteak (of rundsreepjes)
- Wortelen
- Rode ui
- Bouillonblokje ongezouten rundsmaak
- Kruiden (je kan verse ook gebruiken, maar in camper hebben wij gedroogde)
- Vers lookteentje
- Oregano
- Tjjm
- Nootmuskaat
- Peper
- Zout
- Water
- Culinaire room 20%
- Indien je rode wijn bij het gerecht drinkt, kan je deze er ook bij doen.
Bereiding
- Neem de champignons en kuis deze eerst, dan snij je deze in schijfjes. Hierna neem je de rode ui en verse look en deze ga je snijden in kleine snippers. Neem ook de wortelen die je eerst schilt en dan in schijfjes snijdt. De gepelde biefsteak neem je nu en snij je in reepjes van 0,5 cm.
- Verhit nu de pan met boter (of olijfolie) en voeg hier de rundreepjes, de versnipperde ui en wortelschijfjes bij.
- Laat deze wat zweten en voeg dan de champignons erbij.
- Neem nu een kookpot voor de tagliatelle te koken. Dit doe je tot het beetgaar is.
- Ondertussen roer je goed door je pan met rundsreepjes en voeg je er 50 ml water aan toe waarin je het bouillonblokje brokkelt, doe hier nu de gesnipperde look bij.
- Kook dit verder op een zacht vuurtje. Eventueel doe je er nu een scheutje rode wijn bij.
- Neem nu de culinaire room en voeg deze bij de pan. Kook nu verder op een zacht vuurtje.
- Ondertussen kan je de tagliatelle afgieten.
- Ondertussen neem je alle kruiden en voeg je deze nu toe en roer goed door. Laat verder koken op een zacht vuurtje.
- Neem nu je bord en leg er de tagliatelle op, hierover doe je de saus.
- Smakelijk!