Chef Roman
Vissalade
Omdat er zoveel reactie was op Chef Roman zijn Vleessalade hebben we deze keer gekozen voor verse vissalade. Roman eet geen vis, schaal of weekdieren, des te meer om Hansje nog is in de watten te leggen. Normaal koopt hij zalm en dan maakt Hans zijn beruchte zalmpapillote en bakt Roman voor hem een steak. Nu kocht Roman kabeljauwfilet voor Hans, omdat dit te veel was gebruiken we deze overschot van kabeljouw voor een verse vissalade voor als beleg, of extra op je slaatje als hoofdgerecht.
Ingrediënten
- 300 gram visvlees naar keuze (wij gebruiken dus de kabeljauw)
- 1/2 liter water
- 2 visbouillonblokjes
- 1 wortel, in stukken
- 1 ui, in vieren gesneden
- 1 laurierblad
- 2 hard gekookte eitjes
- Mayonaise (wij gebruiken deze met citroen)
- peper en zout
- 1 eetlepel citroensap
- Grijze gepelde garnalen
Bereiding
- Spoel de vis grondig af.
- Kook het water met de wortel, ui, laurierblad en 2 blokjes visbouillon.
- Verdeel de vis in het water en laat deze heel zachtjes garen (pocheren) op een laag vuur tot deze gaar is. Hoe langzamer je de vis gaart hoe beter de uiteindelijke smaak.
- Haal de vis uit de bouillon en laat uitlekken in een vergiet of in een zeef.
- Wij hadden een filet genomen dus geen graten normaal, kijk het toch maar even na, en prak dan het visvlees met een vork.
- Meng de mayonaise en schep dit voorzichtig door de vis. Pas op, gebruik niet teveel! Zorg dat er een smeuïge, niet te slappe, massa ontstaat.
- Plet nu de hardgekookte eieren en meng deze rustig, eronder.
- Breng de vissalade op smaak met peper, zout en wat citroensap.
- Wij deden de grijze garnalen mee onder de vissalade, je kan deze ook gewoon bovenop leggen.
Tip
- De bouiilon die je maakte kan je gebruiken als basis voor vissoep of vissaus.
- Indien je ongepelde garnalen had, kon je de pellen van de garnalen in deze bouillon doen voor nog meer smaak, maar weet garnalen geven meer smaak af dan de kabeljauw.