Chef Roman

Champignon crèmesaus met speltpasta en pittige kalkoenblokjes

Ingrediënten

  • Champignons naar keuze (wij gebruikte de grotchampignons)
  • Kalkoenfilet
  • Speltpasta
  • Room (wij gebruiken soyaroom, maar enig andere room kan je hier gebruiken)
  • Italiaanse kaas

Bereiding

  • Neem de kalkoenfilet en snij in blokjes of laat in zijn geheel. Doe er pittige kalkoenkruiden rond en plaats even weg in de koeling.
  • Neem de champignons, maak ze proper en snij in schijfjes.
  • Neem nu een pan en doe de kalkoenfilet met de champignons erin en bak ze tegelijk gaar (zo nemen de champignons mee de smaak van de kalkoen op).
  • Ondertussen zet je de speltpasta aan de kook
  • Eenmaal de kalkoen gebakken leg je deze opzij en bij de champignons in de pan doe je de room en laat je deze opwarmen met peper en zout. Is de room te vast dan kan je een beetje van het kookvocht van de pasta erbij doen.
  • Nu doe je de pasta in de room bij en roer je goed.
  • Dien op met de kalkoen erbij, eventueel afwerken met een geschilferde italiaanse kaas.

Roman Pauwels

Roman is geboren op 31 augustus 1975 te Borgerhout (België), hij heeft een wedergeboorte gehad op 7 oktober 2021 met de komst van Ons Delfin. Roman werkt bij Dive Technics BV, een groothandel actief in de onderwatersport. Hobby’s zijn muziek maken, koken, moestuin, redactie werk voor het magazine De Spirituele Wereld.

Gerelateerde artikels

Eén reactie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button