Chef Roman

Varkenshaasje met bimi

Ingrediënten

 • Bimi (of broccolini, aspergebroccoli, stengelbroccoli)
 • Krielpatatjes
 • Varkenshaasje
 • Prinsessenboontjes
 • Edamame sojabonen

Bimi
De aspergebroccoli, ook wel bimi, broccolini of stengelbroccoli genoemd. Dit is een kruising tussen broccoli en de Chinese stengelkool Kailan. De smaak is milder en zoeter dan de gewone broccoli, het aroma doet een beetje denken aan groene asperges. De stengels met kleine roosjes worden in hun geheel klaargemaakt, de textuur is fris, knapperig en sappig. Het is een gezonde en veelzijdige groente! Broccoli is een van de fijnste koolsoorten en is nauw verwant aan bloemkool. Het eetbare deel is eigenlijk een eindstandig scherm van bijna volledig ontwikkelde bloemknoppen. De smaak is krachtiger dan bloemkool.

Bereiding

 • Snij de boontjes in kleine stukjes.
 • Maak de bimi proper.
 • Laat de varkenshaasje op kamertemperatuur komen en bekruid deze naar believe (wij rozemarijn, peper, zout)
 • Kook de boontjes en edamame boontjes
 • Stoof de bimi in een pan met olijfolie, peper, zout en wat water om te stoven, doe dan het deksel op de pan.
 • Doe de krieltjes in de pan en kook deze.
 • Doe de bimi, boontjes, edamame boontjes in een kom.
 • Bak de varkenshaasje
 • Dresseer het bord.
 • Smakelijk

Roman Pauwels

Roman is geboren op 31 augustus 1975 te Borgerhout (België), hij heeft een wedergeboorte gehad op 7 oktober 2021 met de komst van Ons Delfin. Roman werkt bij Dive Technics BV, een groothandel actief in de onderwatersport. Hobby’s zijn muziek maken, koken, moestuin, redactie werk voor het magazine De Spirituele Wereld.

Gerelateerde artikels

Back to top button